Haloilmiö ja alkava vuosi

Kun astuimme vuokramökkimme terassille Nilsiän Tahkovuorella 4.1.2021 klo 11:40, oli edessämme meille ennennäkemätön pikarin mallinen valoilmiö. Seisoimme mieheni kanssa ihastuksista jäykkinä ja otimme kuvia minkä kerkesimme. Oli selvää, että kyseessä oli haloilmiö, mutta miksi se oli tuon mallinen?

Kun julkaisin ilmiöstä kuvan Facebookin Luontokuvaus-sivustolla, kommentit muodostivat mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Monet ihastelivat erikoista valoilmiötä ja muutamat myös kertoivat, että hän itse tai joku muu oli nähnyt saman ilmiön jossakin muualla Suomessa vähän eri näköisenä. Ilmestyipä ketjuun pari kuvaakin.

Eräs kommentoija tiesi kertoa, että vanha kansa kutsui tällaista valoilmiötä taivaantolpaksi. ”Pakkasia tulossa!” he totesivat ilmiön nähtyään.

Jotkut kommentoijat näkivät ilmiössä enkelin piirteitä. Jotkut uskoivat ennusmerkkeihin ja pari kommentoijaa jopa uskoi, että valoilmiö oli viesti juuri minulle.

Eräs lähetti kuvan, josta näkyivät kaikkien eri halo-taitteiden nimet. Toinen puolestaan kertoi, että Taivaanvahti sivustolle oli lähetetty kuva samasta ilmiöstä ja siihen oli jo liitetty ilmiön nimi sekä tieteellinen selvitys mistä haloilmiöstä on kysymys. Hän jakoi tämän nettiosoitteen.

https://www.taivaanvahti.fi/observations/show/95363?fbclid=IwAR0I77xCnnZ9xtco5DhZwG1jQgfYM2ddz7AZLne6vkYYVbp4qi-N8xm40zg

Oli ilahduttavaa nähdä miten paljon iloa, hämmästystä, ajatuksia ja kertomisen halua Tahkovuoren mökin terassilla otetut kuvat herättivät. Juuri näin nettialustat toimivat parhaimmillaan, kun asiasta kiinnostuneet ihmiset jakavat tietoa, näkemyksiä ja kuvia hyvässä hengessä.

Me nettiryhmäläiset toivomme, että tämä meidän oma nettialustamme pystyy tarjoamaan vuonna 2021 yhä useammalle vanhalle tyttölyseolaiselle tietoa, kuvia ja näkemyksiä juuri häntä kiinnostavista asioista, jotka liittyvät Kouvolan tyttölyseoon, meihin tyttölyseolaisiin, 60-lukuun, Kouvolaan tai vaikkapa ikääntymiseen.

Lähetä meille artikkeli-idoita, kuvia, muistoja, tietoa, vanhojen vihkojen skannattuja sivuja tai mitä tahansa muuta aiheeseen liittyvää osoitteeseen kouvolatyttolyseo@gmail.com, niin autat meitä luomaan yhä useampia koskettavan perinnesivuston.

Näillä ajatuksilla toivotamme kaikille tyttölyseolaisille onnea, iloa ja terveyttä vuodelle 2021!

Nettiryhmän puolesta

Päivi Moore

Kohti valoa: Päivi Moore