Taiteilijasisarukset Pessi Wild ja Heli Lehti

Kaukosen sisarukset Heli Lehti ja Pessi (Marja-Leena) Wild saivat kuvataiteen opiskeluunsa hyvän ponnahduslaudan tyttölyseossa, Pessi Ritva Hjelmannilta ja Heli Ritva-Liisa Pettiseltä. Heli maalasi jonkin verran jo työelämässä ollessaan – hän teki päätyönsä Kouvolan kaupungin viestintäpäällikkönä, joka sekin sisälsi visuaalisen puolen. 
Pessi kävi kieliopintojensa ohessa Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella  piirtämässä ja hyödynsi piirustustaitojaan paljonkin työssään Kouvolan iltalukion lehtorina, oppilaskunnan lehteä kuvittaessaan ja koulun mainostamisessa. Aikaa ei kovin paljon ollut maalaamiselle – ennen eläkkeelle pääsyä. Silloinhan se ilo alkoikin!
 – Pidän maalaamista hyvänä terapiana ja irtautumiskeinona stressistä. Se vie ajatukset kokonaan. Minun töissäni luonto on keskeinen osa. Näyttelyissäkin nimet ovat olleet esim. ”Minun Suomeni” ja ”Metsän sylissä”, Heli sanoo. Pessinkin keskeinen aihepiiri on luonto, ja muotokuvat – vaikka vaikeita ovatkin – kiehtovat jatkuvasti.
Pessi ehti jo koululaisena Esko Tirrosen maalauskurssille kansalaisopistossa. Nykyisin Kouvolan kansalaisopisto tarjoaa paljonkin kuvataidekursseja, ja niitä on hyödynnetty ahkerasti. Suurimmat kiitokset siellä saavat Minna Rissanen ja Mikko Sakala. Kursseille siskokset ovat varmistaneet paikkansa aina sormet tietokoneen näppäimillä heti haun alkaessa – silloin saakin olla tarkkana, koska kursseille on aina kova tungos!

Heli ja Pessi taulujensa äärellä

Sekä Heli että Pessi ovat Kouvolan taideseuran jäseniä, ja maalauksia on ollut aina mukana seuran jokavuotisissa näyttelyissä. Omiakin ihan menestyksekkäitä näyttelyitä taiteilijat ovat pitäneet – sekä siskokset yhdessä että molemmat erikseen. Aina on tuntunut hyvältä, kun teokset ovat miellyttäneet katsojia. Aika paljon on tauluja siirtynyt uusille seinille!
Ohessa on kuvina mukana vielä vapaana olevia teoksia siltä varalta, että lukijat ehkä niitä kiinnostuvat hankkimaan koulukaverihintaan. Näistä tuloista annetaan sitten osa entisen tyttölyseon, nykyisen Kouvolan lukion oppilaille stipendeinä.

Pessi Wild: Iloon 40 x 40 cm akryyli 150 €
Pessi Wild: Mielenmaisema 30 x 60 cm akryyli ja öljy 150,00 €
Pessi Wild: Ensi sini 40 x 60 öljy 180,00 €
Pessi Wild: Paratiisi 50 x 60 cm öljy 200,00 € MYYTY
Pessi Wild: Ruska 50 x 60 cm akryyli ja öljy 200,00 €
Pessi Wild: Syksy 30 x 60 cm 150,00 €

Yhteystiedot:

Pessi Wild   pessi.wild@gmail.com 

Heli Lehti     heli.lehti@gmail.com

Heli Lehti: Iltahetki 40 x 40 akryyli 100,00 €
Heli Lehti: Syyshorsmat 73 x 60 akryyli 200,00 €
Heli Lehti: Syksyn ensilumi 40 x 60 cm akryyli 150,00 €
Pilvet ja meri 50 x 60 cm akryyli hinta 200€
Heli Lehti: Kevättalvi 70 x 50 akryyli 200,00 €
Heli Lehti: Koski talvella 60 x 70 cm akryyli 230,00 € (kehystetty)
Heli Lehti: Pohjoista talvea 90 x 65 akryyli 200,00 € MYYTY

Teksti: Heli Lehti

Kuvat: Heli Lehti ja Pessi Wild