Juhannuksen taika

Ehkä olet joskus juhannusyönä kerännyt seitsemän yrttiä tai kukkaa tyynysi alle ja odottanut näkeväsi unessa tulevan puolisosi.

Olet ehkä kuullut, että juhannusyönä tulevan puolisonsa voi nähdä katsomalla kuvajaistaan kaivon tai lammen pinnasta.

Monet ovat myös juhannusyönä laskeneet käen kukuntoja ja niiden myötä vuosia, jotka on vielä odotettava ennen tulevan puolison tapaamista.

Taikoja on monenlaisia, mutta todellinen juhannustaika löytyy mielestäni kesäyön ihmeellisestä valosta minkä tahansa järven, meren tai joen äärellä missä tahansa Suomessa, kun veden pinta tyyntyy, vedestä nousee hienoinen usva ja jostakin kaukaa kuuluu kuikan huuto tai yölaulajien viserrys. Juhannustaikaa on siinä kun kesäyö hiljenee ja kun unohtaa kaiken muun paitsi juuri sen hetken, kun luonto on niin kaunis ja ihmeellinen että häikäisee.

Myös me nettiryhmäläisetkin vetäydymme keskikesällä koloihimme, ja jätämme nettisivut vähemmälle huomiolle. Me tarkastamme kuitenkin edelleen sähköpostin ja kirjoitamme tyttölyseolaisia koskevia uutisia ja tiedotteita, jos sellaisia tulee vastaan. Lähettäkää siis meille ajatuksia, ideoita ja juttuvinkkejä osoitteeseen kouvolantyttolyseo@gmail.com, niin me yritämme toteuttaa niitä parhaamme mukaan.

Taianomaista juhannusta ja aurinkoisia kesäpäiviä kaikille tyttölyseolaisille

Toivottavat

Nettiryhmäläiset

Kuvat: Päivi Moore