”Paikan henki – Genius Loci” – vahvasti läsnä vuosikokouksessa

Kouvolan Tyttölyseon Perinneyhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin torstaina 11.6.2020 Kouvolan kirjaston auditoriossa. Kokous oli siirtynyt maaliskuulta koronaviruksen aiheuttamien turvatoimenpiteiden vuoksi. Vuosikokouksessa joukko entisiä tyttölyseolaisia kokoontui keskustelemaan yhdistyksen vilkkaasta toimintavuodesta 2019 ja käynnisti samalla syyskesän ja seuraavan vuoden tapahtumien suunnittelun. 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Hallitus_2-1024x768.jpg

Vasemmalta: Merja Jattu-Wahlström, edessä kukkamekossa Merja Harju, edessä keskellä Marjatta Nikunen ja oikealla Arja Ropo.
Takana vasemmalta: Leena Stranden, Ulla Tapola, Tarja Sokka, Arja Palo ja punaisissa Eva Hänninen-Salmelin

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa professori emerita Arja Ropo. Hallituksessa jatkavat myös varapuheenjohtajana Tarja Sokka, rahastonhoitajana Ulla Tapola, nettivastavana Arja Palo, sihteerinä Eva Hänninen-Salmelin, kirjatoimikunnan puheenjohtajana Merja Jattu-Wahlström ja varajäsenä Merja Harju. Hallituksen uudeksi jäseneksi valittiin Leena Stranden ja toiseksi varajäseneksi valittiin Varpu Puuskari. Toiminnantarkastajaksi valittiin Riitta Partia ja varatoiminnantarkastajaksi Päivi Suurmäki.

Jäsenten kesken leijui innostunut henki. Sekä yhdistyksen puheenjohtaja Arja Ropo että vuosikokouksen puheenjohtaja Marjatta Hietala puhuivat yhdistyksen toiminnan tarkoituksesta mikä pitää sisällään ”koulumme hengen – paikan hengen ” vaalimisen ja ylläpidon eilen, tänään ja huomenna.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on P.J-co-1024x768.jpg

Kuvassa yhdistyksen puheenjohtaja Arja Ropo ja vuosikokouksen puheenjohtaja Marjatta Hietala.

Koulumme historia, kulttuuri- ja taideaineiden tiedot ja taidot yhdessä tekemisen perinnön kanssa näkyvät vahvasti yhdistyksen toiminnassa. Yhdistyksen jäsenet ovat koonneet ja kirjoittaneet, ja yhdistys on julkaissut kaksi kirjaa. Yhdistyksen webbiryhmä julkaisee ja ylläpitää aktiivista nettisivustoa, jossa tällä hetkellä on esillä koulun entisten oppilaiden taidetta Galleria Cuplia sivuilla. Yhdistys on kutsunut ja kutsuu jäseniä kulttuuriretkille ja yhteisiin tapaamisiin. Perinneyhdistys on myös mukana käynnistämässä ystävyyskouluhanketta entisen Viipurin toisen tyttökoulun, Kouvolan tyttölyseon emokoulun, kanssa. Yhdistys osallistuu ystävyyskouluhankkeen konseptin suunnitteluun ja emokoulun koulumuseon varustamiseen.

Välittämällä kulttuuriperintöämme hyvistä opituista asioita ja käytänteistä varmistamme myös tulevaisuuden Genius loci -hengen rakentumista.

Artikkelikuva– Lukeva tyttö: Sinikka Hautamäki (entinen Kouvolan tyttölyseon oppilas)