Vuoden 2021 riemuylioppilaat juhlivat Kouvolassa

Vuonna 1971 Kouvolan Tyttölyseosta ylioppilaiksi päässeiden riemujuhlat siirtyivät vuodella ja niitä vietettiin Kouvolassa 1.6.2022. Osanottajia oli yhteensä 15, lähes puoleksi A ja B –luokilta!

Kuva: Aki Palo

Päivä alkoi perinteisellä yhteiskuvalla koulun portailla ja jatkui vanhan koulun kierroksella. Oppaanamme oli nykyisen koulun, Kouvolan yhteislyseon vararehtori Jari Taina. Vanha rukousaula on nimeltään muuttunut perinneaulaksi ja sosiaalisen kanssakäymisen tilaksi, jossa pelattiin mm. pingistä! Kierros jatkui vanhaan piirustussaliin, jossa paikalla oli edelleen vanha Taavi ja paljon upeita arkkitehtonisia pienoismalleja – pömpelikin löytyi. Musiikkiluokka oli myös paikallaan, mutta täynnä soittimia, mikrofoneja ja vahvistimia, eikä vanhaa siivouskomeroa, jossa muutamat suorittivat laulukokeensa, enää ollut. Ruokalakin oli entisellään ja pöydillä oli tarjolla näkkileipää vanhaan malliin. Kierros päättyi koulun uuteen laajennusosaan, jossa sijaitsevat kirjasto, kansliatilat ja viihtyisä opettajainhuone.

Kuvia koulukierrokselta, Kuvat: Leena Strandén

Koulukierroksen jälkeen suuntasimme hotelli Vaakunan Takkakabinettiin, jossa nautimme maljat ja päivällisen juhlan kunniaksi. Puheensorina täytti tilan, kun kohdattiin vuosien jälkeen! Kaikki olivat tuoneet mukanaan myös jonkun muiston kouluajoilta: käsitöitä, piirustuksia, kirjoituksia ja muita muistoja käytiin yhdessä läpi ja muisteltiin kouluajan tapahtumia.  Monta hauskaa ja koskettavaakin tarinaa liittyi kouluajan muistoihin. Iloa tuottivat myös kouluaikaiset valokuvat, joita saimme katsella juhlan aikana sekä seinällä että albumina! Kokosimme myös perinteisen pienen stipendin annettavaksi ensi keväänä nykyisen koulun tyttöoppilaalle.

Muistoja: Yli 50 vuotta säilytettyjä, koulussa tehtyjä töitä, Kuvat: Arja Palo

Päätettiin, että tavataan jälleen lounaalla syyskuun ensimmäisenä perjantaina – tai viimeistään 10 vuoden kuluttua!

Teksti: Leena Strandén, yo 1971

Artikkelikuva: Aki Palo